Fågelmossen 4 juni

Vi blev ca 20 personer som samlades vid Nybro och klämde in oss i fem bilar. Första stopp vid Björkhaga fotbollsplaner nära Olivehult. Vi gick en sväng och lyssnade efter tiggande hornuggleungar. Hörde inga och fortsatte då mot Fågelmossen. Stannade några gånger på vägen mellan Å och avfarten till naturreservatet. Vi hörde väl totalt 5 nattskärror knarra, en hoande pärluggla, en pispande och knorrande morkulla och framför allt flera oerhört exalterade gökar. Även honlätet.

Åkte in i reservatet och förbi rastplatsen. Vid fyrvägskorsningen stannade vi och lyssnade. Där satt en skärra nära och spelade i ett. Morkulla drog förbi och några av oss hörde även orrar. 

På tillbakavägen stannade vi till vid Olivehult igen och lyssnade efter hornuggleungarnas pieeh. Nu kunde vi höra dem och några såg även en av föräldrarna jaga på fältet. Kul!

Åter vid Nybroparkeringen lyssnade vi efter småfläckig sumphöna. En hördes långt ut och strax även en till lite närmare.  Det blev en lyckad kväll med utlovade arter, varmt, svag vind och mycket mygg!

Lämna ett svar

You might also like